top of page

FAQ

Wat zijn de ingangseisen om deel te mogen nemen aan deze course?

In principe is iedereen welkom, zolang je maar wilt gaan werken met vrouwen! Deze cursus is geschikt voor zowel ervaren personal trainers/coaches als voor starters, die een nieuwe carrière willen beginnen in de fitness. Wel weten we uit ervaring dat het helpt als je al HBO-denkniveau hebt, of een andere fitness-gerelateerde cursus hebt gevolgd, zoals Fitness A/B. Heb je nog weinig achtergrond op dit gebied, maar lijkt het je gewoon heel leuk? Geen nood, je kunt zeker deelnemen! Zorg wel dat je genoeg tijd inruimt voor het voorbereiden van de colleges.

 

Wat kan ik mezelf na het succesvol afronden van deze course noemen?

Na deze course ben je een personal trainer die gespecialiseerd is in het trainen van vrouwen in alle stadia van hun leven. Personal trainer is een vrij beroep, dat wil zeggen dat in principe iedereen zich personal trainer mag noemen. Uiteraard geeft deze cursus je echt de kennis en ervaring om jezelf een goede personal trainer voor vrouwen te kunnen noemen. 

 

Hoe veel tijd ben ik per week kwijt aan voorbereiding van de lesdagen?

Reken per week op ongeveer vier uur aan de theoretische stof werken. Dit zal bestaan uit het lezen van het handboek, het beantwoorden van de vragen en het bekijken en/of beluisteren van aanvullend materiaal dat je nodig hebt om de stof goed te doorgronden. Daarnaast zul je, zeker wanneer je nog weinig achtergrond in krachttraining hebt, nog twee praktische sessies (van één à twee uur) per week moeten inplannen om het uitvoeren en het coachen van de oefeningen goed te oefenen. In totaal zijn de meeste deelnemers zes tot acht uur per week kwijt aan thuis werken. 

 

Hoe ziet de examendag uit?

We starten met het theorie-examen, daarvoor krijg je 1 uur en 45 minuten. Hierna heb je minimaal 15 minuten pauze, waarna we van start gaan met het praktijkexamen. We werken in verschillende rondes, waarbij je in één ronde een medekandidaat coacht in een personal training-sessie van 45 minuten: dit is je praktijkexamen. Uiteraard ben jij ook in een andere ronde de 'klant' van een medekandidaat. Als alle praktijkexamens achter de rug zijn, sluiten we de dag gezamenlijk af en krijg je de kans om ons zowel mondeling als schriftelijk feedback mee te geven. Binnen twee weken na de examendatum krijg je via de e-mail de uitslag van je examen. Ben je geslaagd? Dan doen wij ons certificaat voor je op de post, zodat je deze in je eigen gym kunt ophangen!

 

Wat als ik mijn examen niet haal?

Uit ervaring weten we dat het examen goed te doen is als je iedere week je voorbereiding op orde hebt en zorgt dat je het praktijkgedeelte oefent. Mocht je het toch niet halen, kom je in aanmerking voor een herkansing. Het herkansen van één examen (praktijk of theorie) kost 75 euro, het herkansen van beide examens kost 125 euro. De herkansing wordt in overleg met jou ingepland, maar zal altijd binnen vier weken na de examenuitslag plaatsvinden.

bottom of page