• Anne

Schouderklachten in de borstvoedingsperiode


De wall angel is een goede oefening om de range of motion van het schoudergewricht te verruimen.

Wij werken in onze I AM WOMAN personal training studio veel met moeders die recent (twee tot zes maanden eerder) bevallen zijn en regelmatig zagen we bij deze groep veel schouderklachten, met name aan één kant. Hier bleek een simpele verklaring voor te zijn: bij het geven van borstvoeding deden deze vrouwen onbewust hun dichtstbijzijnde schouder iets naar voren, waardoor deze op den duur structureel wat naar voren gaat staan. 

Bij deze aangepaste schouderpositie gaat de kop van het bot in je bovenarm (de humerus, ofwel opperarmbeen) voorin de kom zitten. Doordat de kop niet mooi in het midden van de kom zit, maar iets aan de voorkant, komen de structuren die daar zitten (o.a. pezen en zenuwen) licht beklemd te zitten. Dit veroorzaakt vaak pijn aan de schouder.


Wist je dat dit simpel op te lossen is? Bij I AM WOMAN hebben we een effectieve driedelige methode ontwikkeld, speciaal voor deze schouderklachten bij moeders die borstvoeding geven! Deze methode bestaat uit: 


1. Het losmaken van de borstspieren, bijvoorbeeld door self-myofasciale release-technieken;

2. Het versterken van de achterkant van de schouders (o.a. de zogeheten deltoïdeus posterieur), door eerst lichte krachtoefeningen zoals de shoulder pull te doen met elastieken, en deze daarna uit te voeren met bijv. een kabelapparaat;

3. Het aanleren van een gezonde houding van de bovenrug, zowel bij het geven van borstvoeding als bij andere bezigheden. 


Al deze aspecten zitten geïntegreerd in onze klant-specifieke programma's en lossen de schouderklachten gemiddeld binnen een maand al op!


Werk jij als trainer ook met postnatale vrouwen? Merk jij dat je nog meer zou kunnen leren over deze doelgroep en hoe je deze het best begeleid naar een gezond lichaam? Maak dan nu gebruik van onze expertise! Wij hebben speciaal voor personal trainers (in wording) de Female Power-course ontwikkeld, waar we je alles leren over het trainen van postnatale vrouwen, zwangere vrouwen en nog veel meer! Meer weten of direct aanmelden? Klik hier en maak nu gebruik van onze 220 euro early bird-korting!

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven